Slijpen en borstelen (RVS)

Het slijpen en borstelen van RVS moet uiterst nauwkeurig uitgevoerd worden. Onze gespecialiseerde en kritische medewerkers helpen u daar graag mee. Onze volautomatische Timesavers Grindingmaster is in staat RVS één- en tweezijdig te slijpen. Voor het slijpen gebruiken wij verschillende type schuurbanden en een ruime keuze aan korrels.

Specificaties

Onze machine kan een ruime range van maten aan. Wij slijpen platen met een breedte van 500 mm tot en met 2000 mm en een lengte van 500 mm en met tot 6000 mm. Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen door contact met ons op te nemen.

De voordelen van geslepen en geborsteld rvs

Het slijpen en borstelen van RVS biedt een aantal belangrijke voordelen. De voornaamste reden om RVS materiaal te laten slijpen of te borstelen is om een mooier en gladder plaatoppervlakte te creëren. Naast het esthetische voordeel heeft het slijpen en borstel van RVS een hygiënische reden: geslepen en geborsteld RVS materiaal is eenvoudiger te reinigen omdat vuil zich minder snel aan het oppervlakte kan hechten. Hoe fijner het oppervlakte, hoe hygiënischer het materiaal. Ten slotte kunnen beschadigingen op het RVS plaatmateriaal weggewerkt worden door te slijpen of te borstelen.
Het verschil tussen geslepen en geborsteld RVS betreft de afwerking. Geborsteld RVS heeft een nóg fijnere afwerking dan geslepen RVS.

Onze mogelijkheden in RVS slijpen en RVS borstelen

Voor het slijpen en borstelen van RVS zijn er diverse mogelijkheden. Zo is er de keuze uit verschillende slijpkorrels, schuurbanden en slijprichtingen. Ook is er de keuze uit het RVS slijpen en RVS borstelen waarbij het verschil is dat door RVS te borstelen een nóg fijnere plaatoppervlakte wordt gecreëerd. Beide slijptechnieken kunnen daarnaast ook gecombineerd worden, dit heet duplo slijpen.

Een- en tweezijdig slijpen

RVS Platen slijpen wij zowel één als tweezijdig. Standaard maken wij gebruik van slijpkorrel 320. Afhankelijk van hoe fijn of ruw het oppervlakte moet zijn, kan ook gekozen worden uit andere slijpkorrels. Hierdoor kunnen wij platen grof en fijn slijpen.

RVS slijpen - HEGO Stainless Steel & Aluminium

RVS Borstelen

Door RVS te borstelen wordt er een nog fijnere afwerking gecreëerd dan door het slijpen van rvs. Het matte en gladde oppervlak dat wordt gerealiseerd is zeer hygiënisch en zorgt er ook voor dat kleur aantastingen en eventuele beschadigingen worden weggewerkt.

RVS borstelen - HEGO Stainless Steel & Aluminium

RVS Duplo Slijpen

Duplo slijpen is een combinatie van slijpen en borstelen. Door deze techniek wordt een extra fijn oppervlak gerealiseerd waardoor dit voor een zeer hygiënische oplossing zorgt. Het duplo slijpen verzorgen wij vaak voor industrieën waar hygiëne belangrijk is, bijvoorbeeld voor toepassingen in keukens en voor sanitair.

Platen slijpen - HEGO Stainless Steel & Aluminium

RVS Slijpen en borstelen in verschillende slijpkorrels en schuurbanden

Voor het RVS slijpen is keuze mogelijk uit diverse slijpkorrels. De korrelgrootte wordt aangeduid met een getal, waarbij een hoger getal een fijnere korrel aangeeft. Het geval voor de korrelgrootte komt van het zeven van het materiaal. De korrelgrootte wordt bepaald door het aantal mazen per inch van de zeef, hiermee worden de korrels op grootte gesorteerd.

Slijpkorrels:

– Schuurband Hermesit RB 535 X: 60, 80, 120, 180, 240, 280 en 320.
– Schuurband Hermes BW 116: 120, 180 en 400.
– Schuurband Hermesit RB 545 X: 240, 320, 400 en 600.

Voor het RVS Slijpen kan gekozen worden tussen de verschillende schuurbanden. De keuze voor het type schuurband, hangt af van het materiaal en de gewenste finish.

Aluminiumoxide schuurbanden – Hermesit RB 535 X

Is bij uitstek geschikt voor het slijpen van materiaal met een hoge treksterkte. Met deze banden slijpen wij materiaal met een dikte van 1 mm tot en met 5 mm.

Papieren Aluminiumoxide schuurbanden – Hermes BW116

Papieren schuurbanden zijn met name geschikt voor het slijpen van dunne RVS platen met een dikte vanaf 0,8 mm tot en met 1,0 mm.

Silicium schuurbanden – Hermesit RB 545 X

Silicium is bij uitstek geschikt voor het slijpen onder lichtere druk. Materiaal dat geslepen is met silicium geeft een glimmende en glanzende finish. Geschikt voor slijpen van platen in diktes 1mm t/m 6mm.

Slijpen en schuren RVS - HEGO Stainless Steel & Aluminium

Offerte voor slijpen en borstelen nodig? Wij helpen u graag!

Vraag een offerte aan