Aluminium 5005

Aluminium 5005 is een aluminium-magnesium legering met een goede corrosiebestendigheid die daarnaast uitermate geschikt is voor anodiseren. Door het anodiseren wordt de corrosiebestendigheid nog eens verbeterd, daarnaast behoudt de legering zelfs ná het anodiseren nog een zeer acceptabel uiterlijk. Niet zo gek dus dat deze legering op grote schaal wordt toegepast in de architectuur. De sterkte van de legering kan worden verhoogd door kouddeformatie, dit zorgt er echter wel voor dat de vormbaarheid slechter wordt. Wij leveren deze legering in aluminium platen en coils, ontdek onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

HEGO Stainless Steel & Aluminium

Aluminium platen

Aluminium platen in EN AW 5005 zijn leverbaar in H14 en H24 toestand, verkrijgbaar in diktes vanaf 1 mm tot en met 4 mm. Verschillende afmetingen zijn mogelijk, wij leveren aluminium platen geheel op maat.

Lees verder
Coils - HEGO Stainless Steel & Aluminium

Aluminium Coils

Aluminium coils (rollen) zijn verkrijgbaar in toestand H14 en H24, beschikbaar in breedtes vanaf 25 mm tot en met 2000 mm en diktes 0,3 mm tot en met 4 mm. Vrijwel iedere gewenste lengte is mogelijk.

Lees verder